Logo

Atractiile turistice ale zonei Tulucesti vin din multitudinea de posibilitati pe care le ofera zona :

Ecoturismul. Această formă de turism are ca principală motivaţie observarea şi aprecierea naturii şi a tradiţiilor locale legate de natură. Activităţile ce au la bază principiile ecoturismului sunt: drumeţiile, cicloturismul, călăria, observarea păsărilor (birdwatching).

Pentru practicarea ecoturismului  recomandam: Rezervatia naturala Lunca Joasa a Prutului, Lacul Brates, Raul Prut, Paraul Chineja, Rezervatia Naturala Padurea Garboavele, Fluviul Dunarea, etc.

De asemenea lacurile si sursele de apa din zonă  – unde se poate practica pescuitul sportiv etc., reprezinta un alt avantaj care oferă turistului împătimit de natură peisaje deosebite şi condiţii optime de relaxare.

Pădurea Gârboavele este o arie protejată (sit de importanţă comunitară – SCI) situată în partea sud-estică a judeţului Galaţi, pe teritoriul administrativ al comunei Tuluceşti.

Gradina Zoologica Galati este situata in Padurea Garboavele,  drumul national DN 24D Galati-Barlad, pe raza comunei Tulucesti, la cca. 15 km de municipiul Galati. Suprafaţa destinată întregului parc zoo este de 14,69 ha.

Parc ZOO

 

Muzeul Satului  situat în aria protejată Pădurea Gârboavele, pe o întindere de 1,36 ha, si care reconstituie la o scară mai mică o vatră de sat românesc care cuprinde patru gospodării din zona Cavadineşti, Măstăcani, Corod şi Cahul. Obiectele din aceste case, de la vasele de lut, icoane, covoare, prosoape şi până la sănii şi căruţe, deţin o adevărată valoare patrimonială prin modul de realizare, dar şi prin vechimea acestora, având în vedere că cele mai multe sunt din secolul XIX sau începutul secolului XX.

Muzeul Satului

 

Muzeul Zonei Pescaresti situat in Padurea Garboavele, reconstituie doua gospodarii traditionale pescaresti, o cherhana, un iaz populat cu pesti, dar si un loc de prezentare a obiectelor de patrimoniu specifice zonei pescaresti din judetul Galati.

Muzeul Zonei Pescaresti

 

Valul lui Traian care traversează judeţul Galati de la est către sud-vest, de la Tuluceşti şi până în satul Traian, comuna Braniştea.

La Tuluceşti, este localizat la 50 de metri de şoseaua ce duce la pădurea Gârboavele,iar la Traian are înălţimea cea mai mare,aproximativ 4 metri. Gălăţenii, turiştii care merg la pădurea Gârboavele vor vedea aceastră atracţie turistică.

Valul lui Traian2000px-Roman_Byzantine_Gothic_Walls_Romania_Plain.svg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herghelia Tulucesti este situată în apropierea Pădurii Gârboavele. Poate fi vizitată, dar mai important de atât este că aici se poate învăţa şi practica echitaţia şi pot fi efectuate plimbări în Pădurea Gârboavele şi în împrejurimi cu o trăsură trasă de doi cai. La această herghelie sunt adăpostiţi aproape 40 de cai din rasa Ghidran şi cam tot atâţia ponei, aflaţi în grija sucursalei gălăţene a Romsilva.

hipoterapieHerghelia Tulucesti

 

 

 

 

 

 

 

 

Muzeul de artă sătească, numit „Vatra cu dor” al artistului popular Paul Buta se află in satul Şiviţa, comuna Tuluceşti, iar la Cavadineşti a fost înfiinţat un muzeu dedicat folclorului de pe Valea Horincei.

Muzeul Vatra cu DorPaul Buta Sivita

 

 

 

 

 

 

 

 

Obiective turistice cultural-religioase – In comuna Tulucesti sunt patru biserici, doua in satul Tulucesti : Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil si biserica Sf. Gheorghe ; in satul Tatarca Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil si in Sivita Biserica Adormirea Maicii Domnului. Fiecare biserică are o zi de hram, căreia i se acordă o atenţie deosebită în acest spaţiu, contribuind astfel la îmbunătăţirea patrimoniului cultural imobil.
Biserica Sf. Arhangheli Mihail si GavriilBiserica Sf. Gheorghe Tulucesti

 

 

 

 

 

 

 

 

Dunărea este al doilea ca lungime dintre fluviile Europei (după Volga), fiind singurul ce curge de la vest la est. Izvorăşte din Munţii Pădurea Neagră (Germania) sub forma a două râuri numite Brigach şi Breg ce izvorăsc de sub vârful Kandel (1241m) şi se unesc în oraşul Donaueschingen (altitudine: 678 m) în curtea castelului Fürstenberg. Numele german al fluviului este Donau, pronunţat /’do.nau/. Dunărea curge către sud-est, pe o distanţă de 2.858 km, până la Marea Neagră. La vărsarea fluviului în Marea Neagră s-a format Delta Dunării.

Dunărea este un important drum fluvial internaţional, curgând prin 10 ţări (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria,Croaţia, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina) şi are afluenţi din alte şapte ţări. Trece prin patru capitale de stat: Viena, Bratislava, Budapesta şi Belgrad.

Daca va place sa calatoriti, in mod sigur o sa va simtiti bine intr-o croaziera pe Dunare. Se organizeaza excursii de o zi Galati – Tulcea, cu meniu format din ciorba de peste, saramura de crap, vinul casei, cafea si bauturi racoritoare, la bordul navelor Kaptan M si Vega River.

Vega RiverKaptan M 2